Maandagkrant

Agenda

22 september Voorstelling groepen 7 en 8
26 september Informatieavond groepen 1-2 19.00- 20.00 uur
26 september MR-vergadering
03 oktober Schoolfotograaf
04 oktober Start Kinderboekenweek
05 oktober GGD-inloop
06 oktober Themabijeenkomst groep 1-2 voor ouders

Regel van de maand

Hij, jij, ik of zij… iedereen hoort erbij!
We willen samen een groep zijn, want dat is fijn.

Deze week hebben wij het volgende schoolfruit:
Dinsdag : mandarijn
Woensdag : banaan
Donderdag : snoeppaprika

KiVa

Groep 3 wil graag een fijne groep zijn.
Ik ben ik.
Jij bent jij.
Samen zijn we wij!
We leren heel veel in groep 3.
Deze letters kunnen we nu al lezen: i, k, m en s.
1 2 3 4 6 7 8 9 10 welk getal mis je in de rij?
Samen spelen en elkaar leren kennen, nieuwe vrienden maken hoort daar ook bij

Onthulling nieuw logo

Afgelopen vrijdag is het nieuwe logo onthuld van onze school: IKC Valeo!
Om 11:45 uur was het zover: ons nieuwe logo is onthuld. Op het schoolplein hebben we dit feestelijk gedaan. Binnenkort worden de nieuwe schoolborden opgehangen en kunt u ze bewonderen.

Sport- en speldag

Ook dit jaar zijn we sportief van start gegaan met de sport- en speldag.
Wat was het een ontzettend gezellige dag. We hebben op het grote- en middenplein allerlei leuke, verschillende spellen gespeeld. Ook was er een springkussen! En wat waren we bofkonten met het zonnige weer.

Marokko en Libië

Helaas hebben we in de wereld te maken met verschrikkelijke gebeurtenissen.
U heeft vast gehoord van de natuurrampen in Marokko en Libië. We willen al onze ouders en kinderen die familie hebben in deze gebieden ontzettend veel sterkte wensen. 

Knusse kleuters

De eerste weken van het schooljaar worden ook wel de ‘Gouden Weken’ genoemd.
Ook bij de kleuters zijn deze weken belangrijk. Naast het maken van afspraken staat ‘groepsvorming’ in deze periode centraal. Om elkaar te leren kennen doen we allerlei spelletjes. De kinderen doen bijvoorbeeld hun ogen dicht en één kind mag zich in de klas verstoppen. Alle ogen gaan weer open: “Wie missen we nou?”. Dit spelletje leidt tot een hoop verwondering: “Waar is dat jongetje met die grappige haren toch?”. Ook organiseren we activiteiten die samenspel en gezelligheid bevorderen. Zo hebben we al een waterfeest en een sport- en speldag gehad. Donderdag gaan we ook al meteen op schoolreisje. De Gouden Weken leiden zo vast en zeker tot drie knusse kleutergroepen.

TSO

De eerste schoolweek zit er alweer op. Wat fijn iedereen weer te zien!
Bij de TSO zien wij ook weer veel nieuwe gezichten in de klas. Wat fijn dat de kinderen bij onze TSO-leidsters komen eten en spelen, gezellig! Nog even een herinnering voor de ouder(s) die hun kind nog niet voor de TSO van Robinson hebben aangemeld, wilt u dat alsnog doen? De TSO kost € 2,10 per keer bij structurele opvang en voor incidentele opvang is dat € 2,50 per keer.

Aanmelden is heel makkelijk via www.robinson.nl waarbij u de optie kiest voor TSO. De weg wijst zich vanzelf.

Bij het aanmelden kiest u voor ingangsdatum “16 september” en bij het kopje “bijzonderheden” kunt u de juiste ingangsdatum aangeven. Mocht u toch liever een inschrijfformulier willen invullen dan is dat verkrijgbaar bij de receptie. Dank u wel, wij kijken er naar uit!

Misschien heeft u ze wel zien hangen op school, onze Robinson TSO-posters!? Wij zijn met spoed opzoek naar TSO-leid(st)ers die ons kunnen helpen tussen de middag van 12 tot 13 uur. Heeft u tijd om gezellig met onze kinderen op school te eten en te spelen? Voor uw hulp ontvangt u €10 per keer en uw kind is op die dag vrijgesteld van TSO-kosten. Ik maak graag kennis met u! Ik ben bereikbaar via esther.mast@robinson.nl of per mobiel 06 - 159 640 28. Tot snel!

Hartelijke groet,

Esther Mast
Robinson TSO-vestigingsmanager
M 06- 159 640 28
E esther.mast@robinson.nl
(bereikbaar op ma di do vr van 11.30 – 13.30 uur
Ander nieuws

Maandagkrant

Vorige week dinsdag zijn wij gestart met het schoolbrede project. Dit jaar is het thema ‘dieren’. Tijdens de opening zijn de leerlingen van groep 7 en 8 langs de klassen gegaan om in groepjes het spel ‘Wat ben ik’ te spelen. Op de kaartjes stonden natuurlijk allemaal dierennamen. Door vragen te stellen konden de kinderen erachter komen welk dier zijn waren. Er waren ‘gewone’ dieren zoals: een paard, een dolfijn en een hond. Maar er waren ook heel moeilijke kaartjes met namen van uitgestorven dinosauriërs. Het was een geslaagde opening en wij kijken er naar uit om tijdens de inloopavond te laten zien wat wij allemaal gedaan/gemaakt hebben. Meer informatie over de inloopavond ontvangt u in de volgende maandagkrant.

Maandagkrant

Afgelopen zondag is Sinterklaas met zijn stoomboot aangekomen in Haarlem. Zaterdag kwam Sint al aan in Gorinchem en gister voer hij met zijn stoomboot over het Spaarne richting het centrum van Haarlem. Vanavond, maandag 20 november, zal de school ook weer helemaal in de sfeer van Sint worden gebracht. Heeft u zin en tijd om te helpen? U kunt zich nog aanmelden via de agenda in Parro. Vele handen maken licht werk! Wij vieren het Sinterklaasfeest dit jaar gewoon op 5 december. Op die dag is er een continurooster, dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en om 14.00 uur uit zijn. Vergeet u deze dag geen lunchpakketje mee te geven? Wij kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest.

Maandagkrant

Afgelopen dinsdag heeft onze geliefde juf Karen afscheid genomen van IKC Valeo. Samen met handpop Sjimmie is Karen langs alle klassen geweest om herinneren op te halen. Volgens de leerlingen heeft juf Karen nu eindelijk tijd om naar Mc Donalds, de bioscoop en Monkey Town te gaan. Na schooltijd was er een receptie voor ouders, (oud) collega’s, oud-leerlingen en andere genodigden. Aan het eind van de dag heeft het team van IKC Valeo met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heeft (juf) Karen ons ook toegesproken met een bijzondere waardevolle speech en mocht zij genieten van een prachtige rap (geschreven door juf Pauline). Het was een prachtig afscheid.

Maandagkrant

Aanstaande vrijdag, 6 oktober, is de eerste themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 en gaat over het vergroten van de woordenschat van kinderen. Tijdens de themabijeenkomst zal Karen Berendsen van alles vertellen over hoe u thuis uw kind kunt stimuleren om meer taal te verwerven. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u in het Parro bericht dat afgelopen vrijdag is gestuurd