Nieuws

KinderKunstlijn

Op 2 en 3 november organiseert Kunstlijn Haarlem de zesde gratis KinderKunstlijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een educatieve kunstroute met kijk- en doe opdrachten langs musea en andere kunst locaties in het centrum van Haarlem. Voor de kinderen is een aparte route uitgezet met kijk- en doe opdrachten, en zo kunnen ze zich verwonderen, op onderzoek uitgaan, en Kunst ‘maken’ (workshops). Ook ontmoeten ze andere kinderen en werken samen bij het aanbod dat de musea aanbieden.

Het Valeojournaal

Woorden, woorden en nog eens woorden. In de kleuterbouw hebben wij een nieuwe methode om kinderen nieuwe woorden aan te leren: LOGO 3000. Deze methode heeft mooie materialen om woorden op een natuurlijke en speelse manier aan te bieden. Elke dag behandelen we een woordcluster van vier of vijf woorden die een relatie met elkaar hebben. Het woordcluster ‘de groente’ bestaat bijvoorbeeld uit: de komkommer, de wortel en de paprika. Woorden worden namelijk het beste onthouden als je ze in samenhang met andere woorden aanbiedt. Zo ontstaat er een netwerk van woorden en hun betekenissen in het geheugen. Een nieuwe groente zoals ‘de courgette’ kan dan worden aangehaakt aan het cluster ‘groente’. Hoe hechter het woordennetwerk hoe makkelijker nieuwe woorden worden ingepast.

Opleidingsschool

Wij vinden het belangrijk om onze toekomstige collega's goed op te leiden en ze voor te bereiden op het vak van leerkracht in het basisonderwijs. Zeker in deze tijden van leerkrachten tekort willen we hierin investeren.

40 jaar in het onderwijs

In de zomervakantie vierde Els Wolffenbuttel haar 40 jarig jubileum in het onderwijs. Deze prestatie wilden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij juf Els verrast met een mooie bos bloemen en taart voor de hele klas.