Nieuws

Maandagkrant

Vorige week dinsdag zijn wij gestart met het schoolbrede project. Dit jaar is het thema ‘dieren’. Tijdens de opening zijn de leerlingen van groep 7 en 8 langs de klassen gegaan om in groepjes het spel ‘Wat ben ik’ te spelen. Op de kaartjes stonden natuurlijk allemaal dierennamen. Door vragen te stellen konden de kinderen erachter komen welk dier zijn waren. Er waren ‘gewone’ dieren zoals: een paard, een dolfijn en een hond. Maar er waren ook heel moeilijke kaartjes met namen van uitgestorven dinosauriërs. Het was een geslaagde opening en wij kijken er naar uit om tijdens de inloopavond te laten zien wat wij allemaal gedaan/gemaakt hebben. Meer informatie over de inloopavond ontvangt u in de volgende maandagkrant.

Maandagkrant

Afgelopen zondag is Sinterklaas met zijn stoomboot aangekomen in Haarlem. Zaterdag kwam Sint al aan in Gorinchem en gister voer hij met zijn stoomboot over het Spaarne richting het centrum van Haarlem. Vanavond, maandag 20 november, zal de school ook weer helemaal in de sfeer van Sint worden gebracht. Heeft u zin en tijd om te helpen? U kunt zich nog aanmelden via de agenda in Parro. Vele handen maken licht werk! Wij vieren het Sinterklaasfeest dit jaar gewoon op 5 december. Op die dag is er een continurooster, dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en om 14.00 uur uit zijn. Vergeet u deze dag geen lunchpakketje mee te geven? Wij kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest.

Maandagkrant

Afgelopen dinsdag heeft onze geliefde juf Karen afscheid genomen van IKC Valeo. Samen met handpop Sjimmie is Karen langs alle klassen geweest om herinneren op te halen. Volgens de leerlingen heeft juf Karen nu eindelijk tijd om naar Mc Donalds, de bioscoop en Monkey Town te gaan. Na schooltijd was er een receptie voor ouders, (oud) collega’s, oud-leerlingen en andere genodigden. Aan het eind van de dag heeft het team van IKC Valeo met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heeft (juf) Karen ons ook toegesproken met een bijzondere waardevolle speech en mocht zij genieten van een prachtige rap (geschreven door juf Pauline). Het was een prachtig afscheid.

Maandagkrant

Aanstaande vrijdag, 6 oktober, is de eerste themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 en gaat over het vergroten van de woordenschat van kinderen. Tijdens de themabijeenkomst zal Karen Berendsen van alles vertellen over hoe u thuis uw kind kunt stimuleren om meer taal te verwerven. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u in het Parro bericht dat afgelopen vrijdag is gestuurd

Maandagkrant

Afgelopen vrijdag is het nieuwe logo onthuld van onze school: IKC Valeo! Om 11:45 uur was het zover: ons nieuwe logo is onthuld. Op het schoolplein hebben we dit feestelijk gedaan. Binnenkort worden de nieuwe schoolborden opgehangen en kunt u ze bewonderen.

Maandagkrant

Deze week mogen de kinderen stemmen voor de naam van ons nieuw IKC! Bij een nieuw IKC hoort ook een nieuwe naam. Aanstaande donderdag is het zover! De kinderen mogen stemmen voor onze nieuwe schoolnaam. Wat zal het worden?

Maandagkrant

Hoe leuk het buiten ook was, we komen zachtjes de school binnen. Zo kan er rustig gewerkt worden

Schoolreisje

FunMania!

Maandagkrant

Wij willen u allen graag bedanken voor uw vrije tijd, uw energie, uw enthousiasme, uw inzet voor en vertrouwen in onze school. U bent van harte welkom op 21 juni om 12:00 uur op het schoolplein. De schooldag is gewoon tot 12:15 uur.

Maandagkrant

Wij vinden iedereen hier op school even belangrijk. We respecteren elkaar zoals we zijn. We praten mét elkaar en niet over elkaar. Iedereen mag een eigen mening hebben.

Schoolfotograaf

Dinsdag 27 en woensdag 28 september komt de schoolfotograaf op school. Hierbij krijgt u vast de indeling, zodat u kunt zien wanneer uw kind(eren) aan de beurt is/zijn.

Opleidingsschool

Wij vinden het belangrijk om onze toekomstige collega's goed op te leiden en ze voor te bereiden op het vak van leerkracht in het basisonderwijs. Zeker in deze tijden van leerkrachten tekort willen we hierin investeren.

40 jaar in het onderwijs

In de zomervakantie vierde Els Wolffenbuttel haar 40 jarig jubileum in het onderwijs. Deze prestatie wilden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij juf Els verrast met een mooie bos bloemen en taart voor de hele klas.

Fietsenrekken

Het is fijn om te zien dat steeds meer kinderen de fiets pakken om naar school te komen. Door de hoeveelheid fietsen en de grootte van de fietsen met bijvoorbeeld kratten voorop, zien we dat de fietsenrekken snel vol zijn en de fietsen half op het pad worden neergezet. Dit levert onveilige situaties op