Maandagkrant

Agenda

03 oktober Schoolfotograaf
04 oktober Start Kinderboekenweek
05 oktober GGD-inloop
06 oktober Themabijeenkomst groep 1-2 voor ouders
10 oktober Voorstelling groep 1 en 2
10 oktober Informatieavond groep 7
17 oktober Inloopavond Kinderboekenweek
23 oktober Start herfstvakantie
30 oktober TWijs studiedag – alle leerlingen vrijdag
31 oktober Afscheid juf Kare

25 jaar juf!

Dat juf zijn heel leuk is bewijst onze lieve juf en collega Martine. Zij werkt namelijk al 25 jaar in het onderwijs. Al 25 jaar is zij juf van groep 1 en 2. Een geweldige kleuterjuf met veel geduld en oog voor alle kinderen. Martine betekent niet alleen heel voor de kinderen en collega's bij ons op school, zij heeft in die 25 jaar ook veel stagiairs begeleid die inmiddels ook zelf voor de klas staan. Wij zijn superblij met zo'n fijne juf en collega en hopen dat juf Martine nog veel jaren bij ons op IKC Valeo blijft werken.

Schoolkalender

Ook dit jaar hebben wij weer een geprinte versie van de schoolkalender laten maken. De kalenders zijn meegegeven aan de oudste kinderen van het gezin. Natuurlijk vindt u de kalender ook in Parro. Eventuele wijzigingen in de kalender zullen ook in Parro worden aangepast. In de kalender mist een belangrijke activiteit. Op vrijdag 26 januari is er namelijk een studiedag. Wilt u deze studiedag zelf aan uw papieren kalender toevoegen. Alle leerlingen zijn die dag vrij.

Schoolfotograaf

Morgen, dinsdag 3 oktober, komt de schoolfotograaf. Alle kinderen worden op deze dag op de foto gezet. Zoals u in een eerdere maandagkrant heeft kunnen lezen, werken wij dit jaar met een nieuwe schoolfotograaf. De nieuwe aanbieder heet Face2Face. De achtergrond van de foto’s zal lichtblauw zijn. De verwachting is dat het ongeveer 2 a 3 weken zal duren voor de fotograaf om alle foto’s te verwerken. Daarna krijgt u een briefje met een code zodat u de foto’s kunt bestellen. Als u vragen heeft over de fotograaf dan kunt u terecht bij Lidy de Wijn of Linda Baranowski.

Themabijeenkomst

Aanstaande vrijdag, 6 oktober, is de eerste themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 en gaat over het vergroten van de woordenschat van kinderen. Tijdens de themabijeenkomst zal Karen Berendsen van alles vertellen over hoe u thuis uw kind kunt stimuleren om meer taal te verwerven. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u in het Parro bericht dat afgelopen vrijdag is gestuurd.

Schooltje spelen

Wat is er leuker voor een kleuter om zelfs eens even de juf of meester te zijn? Dat past natuurlijk perfect bij het thema ‘nieuw schooljaar’ waar de kleuters op dit moment mee bezig zijn. We spelen niet alleen ‘schooltje’ maar leren ook het schoolgebouw en de omgeving kennen. Met grote ogen kijken de kinderen naar de koffiekamer waar de meesters en juffen altijd geheimzinnig in verdwijnen. “Oh hier werk jij”, stelt een kleuter vast. Ook zijn we bezig met de sociaal-emotionele ontwikkeling. De basisemoties boos, blij, bang en verdrietig staan in deze eerste fase centraal.

GGD inloop

Ook dit jaar komt Marjolein Muller, jeugdverpleegkundige van de GGD, een aantal keer per jaar op school. Zij houdt een inloopspreekuur waarin u alle vragen over de opvoeding van uw kind(eren) kan stellen. De inhoud van de gesprekken die u met Marjolein voert zijn strikt vertrouwelijk en zal niet met de leerkrachten worden besproken.

Letters leren in groep 3

In groep 3 zijn ze al heel druk bezig met het leren van lezen, maar ook met het schrijven van de letters.De kinderen leren de letters van het verbonden schrift. Op het schoolplein werd er vorige week druk geoefend met het schrijven van deze prachtige ‘lus letters’.

Schoolfruit

Deze week krijgen de leerlingen het volgende schoolfruit:
Dinsdag : mandarijn
Woensdag : appel
Donderdag : paprika

Inloopavond: kinderboekenweek

Op dinsdagavond 17 oktober van 18.30 uur tot 19.30 uur bent u van harte welkom om te kijken wat wij hebben gedaan en gemaakt tijdens de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’.
Vanmiddag hebben wij de Kinderboekenweek al op een speciale manier ‘geopend’. De leerlingen van groep 8 hadden een tentoonstelling gemaakt en de andere klassen mochten deze komen bekijken. Bij elke kraam lagen spullen van een leerkracht en een opdracht. Zo konden de leerlingen zien hoe het bij de leerkrachten ‘thuis’ is. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Wij zouden het heel leuk vinden als er ouders zijn die iets lekkers willen maken (iets wat u thuis graag bij de koffie of thee eet) om uit te delen op de inloopavond. Maakt u ook iets lekkers voor bij de koffie/thee? Dan kunt u dat doorgeven aan de groepsleerkracht via Parro.

Op de inloopavond zal ook dit jaar de Bijbel-in boekenwinkel aanwezig zijn. Er zullen verschillende boeken te koop zijn.

Classic express

Op maandag 25 september zijn de leerlingen van groep 5, 5/6 en 6 naar een concert van het Prinses Christina Concours geweest. Op het parkeerterrein van hockeyclub Saxenburg was een grote trailer neergezet waarin een prachtige concertzaal werd gecreëerd. De leerlingen mochten luisteren naar een optreden van een aantal studenten. Er werd gespeeld op verschillende instrumenten: de dwarsfluit, de harp en de piano. Het was een heel indrukwekkend optreden! Het optreden werd gesponsord door de Rotary Haarlem-oost. Wij willen de Rotary en de hulpouders nogmaals heel hartelijk bedanken!

Studiedag Twijs

Om het jaar organiseert het bestuur TWijs een studiedag voor alle medewerkers. Dit jaar is deze studiedag op maandag 30 oktober. De leerlingen van IKC Valeo hebben dus een extra dagje herfstvakantie dit jaar.

Schoolreis onderbouw

Op donderdag 22 september zouden de leerlingen van groep 1, 2 en 3 op schoolreis naar de Linnaeushof gaan. Omdat er slecht weer was voorspeld hebben wij het schoolreisje helaas moeten verplaatsen. Gelukkig is er ook goed nieuws. Er is meteen een nieuwe datum gereserveerd: 4 juni. U kunt deze datum op de kalender zetten.

Opendag brandweer Heemstede

Brandweer Heemstede organiseert op zaterdagmiddag 7 oktober een open dag op de kazerne aan deNijverheidsweg 42. Tijdens deze open dag zijn naast de brandweer ook de politie en ambulance uit de Veiligheidsregio Kennemerland vertegenwoordigd. Ook een team van Brandveilig Leven is aanwezig en zal diverse demonstraties verzorgen.

Tegemoetkoming schoolkosten

Gaan uw kinderen naar school en hebt u een laag inkomen? Dan kan het kopen van bijvoorbeeld schriften of gymkleren een grote uitgave zijn. De gemeente kan helpen.
Meer informatie vindt u op de flyer in de bijlage. Op dinsdag en donderdag kunt u voor meer informatie terecht bij

Sjanneke Schut.

C the future event

Dit weekend is het ‘het weekend van de wetenschap. Zaterdag wordt daarom het C the Future evenement georganiseerd. Op de Oudeweg (91-95) in Haarlem is er een dagvullend programma voor jong en oud. Ontdek en zie zelf de toekomst met demo’s, workshops en games. Op www.chtefuture.nl vindt u meer informatie over dit evenement.

Ander nieuws

Maandagkrant

Vorige week dinsdag zijn wij gestart met het schoolbrede project. Dit jaar is het thema ‘dieren’. Tijdens de opening zijn de leerlingen van groep 7 en 8 langs de klassen gegaan om in groepjes het spel ‘Wat ben ik’ te spelen. Op de kaartjes stonden natuurlijk allemaal dierennamen. Door vragen te stellen konden de kinderen erachter komen welk dier zijn waren. Er waren ‘gewone’ dieren zoals: een paard, een dolfijn en een hond. Maar er waren ook heel moeilijke kaartjes met namen van uitgestorven dinosauriërs. Het was een geslaagde opening en wij kijken er naar uit om tijdens de inloopavond te laten zien wat wij allemaal gedaan/gemaakt hebben. Meer informatie over de inloopavond ontvangt u in de volgende maandagkrant.

Maandagkrant

Afgelopen zondag is Sinterklaas met zijn stoomboot aangekomen in Haarlem. Zaterdag kwam Sint al aan in Gorinchem en gister voer hij met zijn stoomboot over het Spaarne richting het centrum van Haarlem. Vanavond, maandag 20 november, zal de school ook weer helemaal in de sfeer van Sint worden gebracht. Heeft u zin en tijd om te helpen? U kunt zich nog aanmelden via de agenda in Parro. Vele handen maken licht werk! Wij vieren het Sinterklaasfeest dit jaar gewoon op 5 december. Op die dag is er een continurooster, dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en om 14.00 uur uit zijn. Vergeet u deze dag geen lunchpakketje mee te geven? Wij kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest.

Maandagkrant

Afgelopen dinsdag heeft onze geliefde juf Karen afscheid genomen van IKC Valeo. Samen met handpop Sjimmie is Karen langs alle klassen geweest om herinneren op te halen. Volgens de leerlingen heeft juf Karen nu eindelijk tijd om naar Mc Donalds, de bioscoop en Monkey Town te gaan. Na schooltijd was er een receptie voor ouders, (oud) collega’s, oud-leerlingen en andere genodigden. Aan het eind van de dag heeft het team van IKC Valeo met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heeft (juf) Karen ons ook toegesproken met een bijzondere waardevolle speech en mocht zij genieten van een prachtige rap (geschreven door juf Pauline). Het was een prachtig afscheid.