Maandagkrant

Agenda

14 maart Excursie kinderboerderij groep 1-2
26 maart Inloopavond
26 maart AC vergadering
27 maart Paasviering
28 maart Studiedag – alle leerlingen vrij
29 maart Goede Vrijdag – alle leerlingen vrij
1 april Tweede Paasdag – alle leerlingen vrij

Regel van de maand

Samen zorgen we niet alleen voor onze eigen spullen, maar ook voor de spullen van school.

Welkom

Nieke is bij ons gestart op IKC Valeo.
Wij wensen Nieke een heel fijne tijd bij ons op school.

Fruit van deze week

Ook deze week is er natuurlijk weer schoolfruit.
Op dinsdag is er komkommer
woensdag peer
donderdag sinaasappel
vrijdag rettich
volgende week maandag peer.

Project

Vorige week dinsdag zijn wij gestart met het schoolbrede project. Dit jaar is het thema ‘dieren’.
Tijdens de opening zijn de leerlingen van groep 7 en 8 langs de klassen gegaan om in groepjes het spel ‘Wat ben ik’ te spelen. Op de kaartjes stonden natuurlijk allemaal dierennamen. Door vragen te stellen konden de kinderen erachter komen welk dier zijn waren. Er waren ‘gewone’ dieren zoals: een paard, een dolfijn en een hond. Maar er waren ook heel moeilijke kaartjes met namen van uitgestorven dinosauriërs. Het was een geslaagde opening en wij kijken er naar uit om tijdens de inloopavond te laten zien wat wij allemaal gedaan/gemaakt hebben.

Meer informatie over de inloopavond ontvangt u in de volgende maandagkrant.

Kukeleku

“Kukekelu”, kukelt de haan. “Boe”, loeit de koe en “mèèh”, mekkert de geit Ze komen allemaal voorbij tijdens ons nieuwe kleuterthema ‘boerderijdieren’.
Een veelzijdig thema waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. We luisteren naar dierengeluiden, we zingen allerhande liedjes over de boerderij, we knuffelen dieren tijdens ons uitje naar kinderboerderij ’t Molentje op 14 maart. Ook komt Sirius een zwart wit gevlekt paard bij ons op bezoek. Onder de professionele begeleiding van één van onze ouders mogen kinderen Sirius een wortel voeren en wie weet mogen dappere kinderen wel een rondje op de rug van dit brave paard rijden! Wat hebben we weer zin in dit nieuwe thema.

KiVa

Wij gebruiken al jaren schoolbreed KiVa om de sociale veiligheid te versterken en pesten tegen te gaan.
Het programma zet in op positieve groepsvorming, zodat ieder kind met plezier naar schoolgaat.
Op dit moment is KiVa bezig om het programma verder te ontwikkelen. Zij zijn gestart met het programma ‘Sterkwerk’. Omdat wij deze ontwikkeling heel belangrijk vinden doen wij mee als controlegroep. Wij vinden het fijn dat wij zo ons steentje bij kunnen dragen. Op de website kunt u meer informatie vinden over Sterkwerk SterkWerk (kivaschool.nl)

Logo 3000 voor groep 1 en 2

Het is voor kinderen heel belangrijk om in de eerste jaren van hun leven een basiswoordenschat op te bouwen.
Op IKC Valeo hebben wij veel aandacht voor woordenschatontwikkeling. Om nog meer woorden aan te kunnen bieden aan onze leerlingen hebben wij de methode Logo3000 aangeschaft. Logo3000 is een hulpmiddel om de woordenschat van kinderen te vergroten door gebruik te maken van praatplaten, woordwebben, een woordkalender en leerkrachtkaarten. Op de studiedag van 28 maart gaan de leerkrachten aan de slag met de implementatie van deze prachtige materialen.

Leerling in Beeld

Op 8 februari was de bijeenkomst van Leerling in Beeld. De bijeenkomst was druk bezocht.
Vanwege het succes van de eerste bijeenkomst wordt er binnenkort nog een bijeenkomst georganiseerd. De nieuwe datum is nog niet geprikt, maar zodra deze bekend is zullen wij deze communiceren via Parro en de maandagkrant.

Ander nieuws

Maandagkrant

Afgelopen zondag is Sinterklaas met zijn stoomboot aangekomen in Haarlem. Zaterdag kwam Sint al aan in Gorinchem en gister voer hij met zijn stoomboot over het Spaarne richting het centrum van Haarlem. Vanavond, maandag 20 november, zal de school ook weer helemaal in de sfeer van Sint worden gebracht. Heeft u zin en tijd om te helpen? U kunt zich nog aanmelden via de agenda in Parro. Vele handen maken licht werk! Wij vieren het Sinterklaasfeest dit jaar gewoon op 5 december. Op die dag is er een continurooster, dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en om 14.00 uur uit zijn. Vergeet u deze dag geen lunchpakketje mee te geven? Wij kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest.

Maandagkrant

Afgelopen dinsdag heeft onze geliefde juf Karen afscheid genomen van IKC Valeo. Samen met handpop Sjimmie is Karen langs alle klassen geweest om herinneren op te halen. Volgens de leerlingen heeft juf Karen nu eindelijk tijd om naar Mc Donalds, de bioscoop en Monkey Town te gaan. Na schooltijd was er een receptie voor ouders, (oud) collega’s, oud-leerlingen en andere genodigden. Aan het eind van de dag heeft het team van IKC Valeo met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heeft (juf) Karen ons ook toegesproken met een bijzondere waardevolle speech en mocht zij genieten van een prachtige rap (geschreven door juf Pauline). Het was een prachtig afscheid.

Maandagkrant

Aanstaande vrijdag, 6 oktober, is de eerste themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 en gaat over het vergroten van de woordenschat van kinderen. Tijdens de themabijeenkomst zal Karen Berendsen van alles vertellen over hoe u thuis uw kind kunt stimuleren om meer taal te verwerven. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u in het Parro bericht dat afgelopen vrijdag is gestuurd