Maandagkrant

Agenda

11 juli Muziekvoorstelling groepen 3 en 4 
11 juli MR vergadering
12 juli Schoonmaakmiddag 12:15 uur groepen 1/2a en 1/2b
13 juli Stemmen leerlingen
17 juli Afscheidsavond groep 8a 18 juli Afscheidsavond groep 8b
21 juli Margedag – alle leerlingen vrij
24 juli Zomervakantie
4 september Eerste schooldag 2023-2024

Regel van de maand

Hoe leuk het buiten ook was, we komen zachtjes de school binnen. Zo kan er rustig gewerkt worden.

Start PSZ

Na de zomervakantie maken wij de volgende stap in de IKC ontwikkeling.
Partou zal aan de Alexander Flemingstraat 24 gaan starten met een peuterspeelzaal voor twee groepen peuters. Hiermee is er ruimte voor peuters met én zonder VVE indicatie. U kunt zich nu inschrijven via onderstaande link
Peuteropvang Alexander Flemingstraat 24 Haarlem | Partou
Mirjam Bierhuizen, één van de pedagogisch medewerkers die nu ook al op de Hero peuteropvang in onze school werkt, blijft dit ook voor Partou doen. Fijn zo’n bekend gezicht voor peuters en ouders!

Stemmen nieuwe naam

Deze week mogen de kinderen stemmen voor de naam van ons nieuw IKC!

Bij een nieuw IKC hoort ook een nieuwe naam. Aanstaande donderdag is het zover!

De kinderen mogen stemmen voor onze nieuwe schoolnaam. Zowel de ouders uit een klankbordgroep als leerkrachten en Partou medewerkers hebben een workshop gevolgd voor het bedenken van een nieuwe naam. Uit de lijst van 16 namen zijn er twee uitgekomen, namelijk: Valeo en Mozaïek.

Valeo komt van het Latijnse ‘Volo et valeo’.
Dat betekent ‘Ik wil en ik kan’.
Het is een perfect passende naam die aansluit bij de ambitie van onze school: ieder kind in zijn of haar kracht te zetten en ze het zelfvertrouwen te geven dat alles waar ze van dromen werkelijkheid kan worden. IKC Valeo

Mozaïek
We maken samen, door onze multiculturele samenstelling onze eigen, mooie mozaïek. Iedereen is welkom en draagt letterlijk zijn eigen, kleurrijke steentje bij.
IKC Mozaïek

We zijn heel benieuwd naar wat de kinderen gaan kiezen. Op vrijdag 14 juli zullen we de nieuwe naam voor ons IKC onthullen!

Schoolfruit

Deze week ontvangen de leerlingen het volgende schoolfruit:
Dinsdag – perziken
Woensdag – bananen
Donderdag – mandarijnen

Leerlingenraad

Het afgelopen schooljaar hebben we vier bijeenkomsten gehad met de leerlingenraad.
Dit is wat we het afgelopen jaar terug hebben gezien of hebben besproken:

  • meer planten in de klas;
  • leesboeken aangeschaft;
  • meer KiVa-kringen;
  • tevredenheidspeilingen besproken (fijn voelen op school, veiligheid rond de school);
  • toiletten.

In de laatste bijeenkomst hebben we onze nieuwe IKC besproken. Dit zijn de ideeën van de kinderen.

Voor buiten: kunstgras, grote goals, dicht voetbalveld, zit/leesplekken (met schaduw), geen bollen meer (gevaarlijk), twee tafeltennistafels, schommels op het grote plein. Voor binnen: kantine voor leerlingen (groepsdoorbrekend lunchen), magazijn voor leerlingen, naschoolse activiteiten door leerkrachten, muziekles (ook voor groep 7 en 8), betere zonneschermen, betere temperatuur binnen, stilte (werk)plekken, meer lokalen boven, vide in de klas, rekenvloer, leeshoeken in de klas, strafplekken o.l.v. een leerkracht.

We willen de kinderen hartelijke bedanken voor al hun input het afgelopen schooljaar. Samen maken we een mooie en fijne school!

  • meer planten in de klas;
  • leesboeken aangeschaft;
  • meer KiVa-kringen;
  • tevredenheidspeilingen besproken (fijn voelen op school, veiligheid rond de school);
  • toiletten.

In de laatste bijeenkomst hebben we onze nieuwe IKC besproken. Dit zijn de ideeën van de kinderen.

Voor buiten: kunstgras, grote goals, dicht voetbalveld, zit/leesplekken (met schaduw), geen bollen meer (gevaarlijk), twee tafeltennistafels, schommels op het grote plein. Voor binnen: kantine voor leerlingen (groepsdoorbrekend lunchen), magazijn voor leerlingen, naschoolse activiteiten door leerkrachten, muziekles (ook voor groep 7 en 8), betere zonneschermen, betere temperatuur binnen, stilte (werk)plekken, meer lokalen boven, vide in de klas, rekenvloer, leeshoeken in de klas, strafplekken o.l.v. een leerkracht.

We willen de kinderen hartelijke bedanken voor al hun input het afgelopen schooljaar. Samen maken we een mooie en fijne school!

Afscheid bestuurder

Deze week neemt onze bestuurder Ben Custers afscheid van TWijs.
Hij gaat van een welverdiend pensioen genieten. Met het team en kinderen gaan we morgenochtend afscheid nemen. Eerst een ontbijt samen met het team en daarna zullen alle leerlingen hem uitzingen. Ben bezoekt in zijn laatste weken alle basisscholen van TWijs. We zullen hem missen, maar hebben alle vertrouwen in onze nieuwe bestuurder Toon Mans.

Afscheidsavond

Het is bijna zover. Op maandag 17 juli en dinsdag 18 juli is voor de groepen 8 de afscheidsavond.

Op school zijn we hard aan het oefenen voor de musical: Op het eiland Albatros. Het is ontzettend leuk om te zien hoe goed de kinderen hun rol spelen. Om alvast een tipje van de sluier weg te geven, gaat hier de musical over:

Op het eiland Albatros blijken gouden munten van een oude piratenschat te zijn opgedoken. Het kleine paradijselijke eiland wordt al snel overspoeld door allerlei bezoekers die hopen ook goud te vinden: schatzoekers, avonturiers, schipbreukelingen, maar ook dagjesmensen, klunzige piraten en andere bijzondere bezoekers stappen aan wal. Stuk voor stuk gaan ze enthousiast op zoek!

Toneelleesboeken

Hoe leuk is leuk? En hoe leuk is lezen als je dat samen kunt doen?

Wij hebben op school toneelleesboeken. Toneellezen, of theaterlezen, biedt een andere vorm van samenlezen. Twee lezers nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Ze voeren eigenlijk een toneelstukje op. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen. Toneellezen bevordert het leesplezier en het lezen met intonatie.

We hebben weer nieuwe schoolboeken aangeschaft voor de schoolbibliotheek waaronder meer toneelleesboeken.

Hoera, wij zijn een VierKeerWijzer-school

Wij zijn een VierKeerWijzer-school!

Om dat ook duidelijk te laten zien, hebben wij op een feestelijke manier een mooi bord ontvangen.

GGD – meisjes besnijdenis

Wat is meisjesbesnijdenis?
Meisjesbesnijdenis ofwel Vrouwelijke genitale verminking (VGV) is een ingreep aan de uitwendige geslachtsorganen, die grote lichamelijke, geestelijke en seksuele gevolgen kan hebben voor de betrokken meisjes. Meisjesbesnijdenis is een bijzondere en ernstige vorm van kindermishandeling. Alle vormen van VGV zijn in Nederland strafbaar, ook als het in het buitenland wordt uitgevoerd.

Wat kunt u doen?

Misschien hebt u een meisje in de klas (met ouders) of kent u een meisje afkomstig uit een land waar meisjesbesnijdenis voorkomt. Deze meisjes lopen mogelijk het risico om besneden te worden. Dat kan gebeuren in Nederland of in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens de (zomer)vakantie in het land van herkomst. Landen waar meisjesbesnijdenis veelvuldig voorkomt zijn onder meer Egypte, Somalië, Ethiopië/Eritrea, Koerdische autonome regio in Irak en Soedan.
U kunt een belangrijke rol spelen in de signalering en preventie van meisjesbesnijdenis, zeker in de periode voor (en na) vakantieperioden. Heeft u vragen of heeft u signalen opgevangen? U kunt zich wenden tot de schoolverpleegkundige Marjolein Muller.
Op school kunt u terecht bij Quirien Engelhard of Laila Kountich.

Boekenruilochtend

Op de laatste schooldag organiseren wij een boekenruilochtend. Doen jullie mee?

Heb jij thuis een leuk boek liggen dat jij niet meer leest? Lever deze leuke boeken dan uiterlijk vrijdag 14 juli in bij jouw juf of meester. Je krijgt dit boek niet meer terug maar je maakt iemand anders er erg blij mee! Jouw klasgenootje of iemand uit een andere groep kan dan met veel plezier jouw boek lezen in de zomervakantie. Alle ingezamelde boeken worden uitgestald in onze gezellige boekenkraam op de laatste schooldag. Elk kind mag op de laatste schooldag een ander boek uitkiezen om mee te nemen naar huis. Dit kunnen zij dan in de zomervakantie lezen. Wij kijken uit naar een gezellige laatste schooldag met een grootse boekenkraam!

Tussen Schoolse Opvang

Nog maar 2 weken voordat de zomervakantie aanbreekt. We kijken er met z’n allen al naar uit!

Voor de vakantie nemen we afscheid van een paar fijne TSO-leidsters die een aantal jaren met veel plezier voor de kinderen hebben gezorgd tijdens de TSO. Daarom zoeken wij weer nieuwe leid(st)ers. Heeft u na de zomervakantie tussen de middag tijd om met onze kinderen te eten en te spelen, dan maken we heel graag spoedig kennis met u! In de komende weken kunnen wij nieuwe TSO-leid(st)ers nog mee laten draaien met onze ervaren leidsters om te zien of het iets voor u is..De TSO-leidsters zijn elke maan-, dins-, donder- en vrijdag even voor 12 uur op school. Rond 13 uur hebben de kinderen hun lunch kunnen nuttigen en buiten lekker kunnen ontspannen. De taak van de TSO-leidster zit er hierna weer op. Voor uw inzet ontvangt u per keer € 10 en tevens is ook uw kind deze dag vrij van TSO kosten. Komt u ons helpen bij de TSO? Ik hoor het heel graag en ben bereikbaar via onderstaand mailadres en mobielnummer. Tot snel!

Hartelijke groet,

Esther Mast
TSO vestigingsmanager Robinson
E esther.mast@robinson.nl
M 06 159 640 28 (bereikbaar op ma – di-do-vr van 11.30 – 13.15 u)

Ander nieuws

Maandagkrant

Afgelopen vrijdag is het nieuwe logo onthuld van onze school: IKC Valeo! Om 11:45 uur was het zover: ons nieuwe logo is onthuld. Op het schoolplein hebben we dit feestelijk gedaan. Binnenkort worden de nieuwe schoolborden opgehangen en kunt u ze bewonderen.

Maandagkrant

Hoe leuk het buiten ook was, we komen zachtjes de school binnen. Zo kan er rustig gewerkt worden

Schoolreisje

FunMania!