Maandagkrant

Agenda

26 juni Leerlingenraad
27 juni Muziekvoorstelling groep 1/2A, 1/2B en groep 2/3
30 juni GGD Inloop
03 juli Studiedag – alle leerlingen vrij
05 juli Wenochtend
07 juli Rapport 2 – groepen 1 t/m 7
11 juli Muziekvoorstelling groepen 3 en 4
11 juli MR vergadering
12 juli Schoonmaakmiddag 12:15 uur groepen 1/2a en 1/2b
17 juli Afscheidsavond groep 8a
18 juli Afscheidsavond groep 8b
21 juli Margedag – alle leerlingen vrij
24 juli Zomervakantie
04 september Eerste schooldag 2023-2024

Regel van de maand

Hoe leuk het buiten ook was, we komen zachtjes de school binnen.
Zo kan er rustig gewerkt worden

Formatie volgend schooljaar

Twee weken geleden heeft u de formatiebrief ontvangen en is bekend met welke collega’s wij komend schooljaar de groepen gaan bemensen.

U heeft kunnen zien dat wij afscheid gaan nemen van een aantal collega’s. Juf Brigitte, juf Madelon en ook meester Pelle keren volgend schooljaar niet terug. Op donderdag 20 juli nemen zij afscheid van de kinderen en de school. Wij wensen hen natuurlijk veel geluk bij het vervolgen van hun loopbaan.
Juf Sjanneke en juf Karen keren na de zomervakantie nog terug. We hopen na de zomervakantie een nieuw administratief medewerker te hebben gevonden, die door Sjanneke dan een paar maanden kan worden ingewerkt.

Juf Karen neemt op donderdag 20 juli afscheid van haar kleutergroep. Zij zal na de zomervakantie groep ondersteunende taken vervullen totdat haar pensioen ingaat op 1 november. Over het afscheid van Sjanneke en Karen zullen wij u na de zomervakantie nader informeren.

Kamp groep 8

Van 12 tot en met 16 juni zijn de groepen 8 op kamp geweest in Egmond!
Wat was het weer fantastisch en hebben we enorm genoten van het kamp. We zijn onder andere gaan zwemmen, zijn op het strand geweest en hebben leuke spellen gedaan rond het kampgebouw. Ook is er bij Stayokay Egmond heerlijk voor ons gekookt. De groepen 8 zijn los van elkaar op kamp geweest, maar op de woensdag zijn we gezellig samen naar Duinrell geweest. We willen alle ouders die hebben gereden hartelijk bedanken!

Schoolreis groepen 4 tot en met 7

Op maandag 19 juni zijn de groepen 4 tot en met 7 op schoolreis geweest!
Dit jaar zijn we naar FunMania geweest in Aalsmeer. Hier hebben we kunnen genieten van allerlei verschillende uitdagingen, zoals een klimparcours, skelters & fietsjes en nettenparcours. De kinderen konden de hele dag genieten van limonade en hebben tussen de middag een heerlijke portie patat gekregen! We hebben een gezellige dag gehad.

Zandijsjes

Wat hebben we geluk met het stralende zomerweer!
Het zonnetje past helemaal bij het nieuwe thema van de kleuters: vakantie. De kleuterklassen zijn omgetoverd tot een camping. De kinderen zijn druk in de weer met barbecue, parasol en tent. Buiten in de zandbak worden allerhande ijsjes gemaakt. “Wil jij spikkels op jouw ijsje?”, klinkt het luid over het plein. Niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten genieten van dit vrolijke thema. En met al dat gepraat over de vakantie beginnen we stiekem ook al een beetje naar de échte vakantie te verlangen!

Gevonden voorwerpen

U heeft op 13 juni een bericht gehad via Parro over de gevonden voorwerpen.
Bij het bericht zijn er foto’s geplaatst. Zit er iets van u bij? Kom dan (bij voorkeur op dinsdag of donderdag) bij ons langs om het op te halen.

Ouderbedankje

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen samen met het team de ouders bedankt.
Veel ouders hadden zich verzameld op het schoolplein. Na een korte toespraak van juf Nancy ( altijd lastig buiten met onze geluidsapparatuur) hebben de kinderen de sterren van de hemel gedanst op het ‘ZigZag lied’. ‘Daarna mocht ieder kind een mooie zonnebloem naar zijn/haar ouder brengen.

Tussen Schoolse Opvang

Met de TSO-kinderen genieten we elke keer weer van het mooie weer.
Op het grote plein kunnen de kinderen dan ook meedoen met waterflesjes-voetbal of over spelen met vochtige balletjes. Een succes met de warmte! Op het kleuterplein zoeken de kinderen vaak schaduw in de zandbak onder de parasolletjes.

In een vorig schrijven kwam het buiten spelen aan bod. Deze keer het eten op de groep.
Om 12 uur komen de TSO-leidsters in de groep van uw kind. De broodtrommels en bekers komen op tafel en de kinderen kunnen hun meegebrachte lunch nuttigen, terwijl ondertussen de presentielijst wordt doorgenomen (voor de nog niet aangemelde kinderen graag aanmelden via: http://www.robinson.nl of via aanmeldformulier, bij de balie op school verkrijgbaar).

De kinderen zitten aan tafel tijdens het eten en hebben ca een half uur de tijd om rustig en gezellig met elkaar te lunchen. We zien de lekkerste broodtrommels voorbijkomen met heerlijk belegde broodjes, fruit, kaas, worstjes, wraps en rauwkost. Dat vinden we fijn om te zien, want onze voorkeur gaat uit naar een gezonde lunch!

Toch komen we, helaas, ook met enige regelmaat (zakjes) snoep, koekjes, mini chocobars en ander lekkere, maar ongezonde dingen tegen in de broodtrommels. Heel jammer, dit gaat weer mee terug naar huis, omdat dit niet gezond is, maar ook niet leuk voor de kinderen die dit niet mee hebben.

Met het warme weer kan een kind minder trek hebben, of als een kind niet lekker is, maar ook als het de boterham echt niet lust vanwege het beleg, dan blijft er brood in het trommeltje zitten naar huis. U heeft zo overzicht van wat uw kind gegeten heeft en kan dat voor de volgende keer zo mogelijk aanpassen.

Het ene kind heeft meer tijd nodig om te eten dan de ander. Vandaar dat er altijd kleurplaten of woordzoekers of andere puzzeltjes mee gaan in de presentiemapjes voor de kinderen die snel klaar zijn me eten. Ook zijn er altijd spelletjes te kiezen voor de snellere eters, nadat zij hun lunch-spullen hebben opgeruimd.

Komt u ons na de zomervakantie helpen bij de TSO?

Heeft u van ca 12 tot 13 uur tijd om gezellig met onze kinderen te eten en buiten te spelen, dan maak ik graag kennis met u. U bent van harte welkom om een keer mee te draaien met een ervaren TSO-leidster, om te zien of dit wat voor u is. Voor uw hulp ontvangt u per keer € 10 en tevens is ook uw kind deze dag vrij van TSO- kosten. Dat is toch weer mooi meegenomen!? Ik ben bereikbaar via onderstaand mailadres en mobielnummer. Hopelijk tot snel!

Hartelijke groet,

Esther Mast – TSO-vestigingsmanager Robinson

esther.mast@robinson.nl // 06 159 640 28 (bereikbaar op ma – di-do-vr van 11.30 – 13.15 u)

Zomerlezen

Elke dag lezen zorgt ervoor dat een kind beter en vlotter leert lezen.
Op school zit dat vaak wel goed. Maar dan komt die heerlijke, lange zomervakantie…Uit onderzoek blijkt dat kinderen die niet lezen in de zomervakantie kunnen terugvallen in leesniveau. Gelukkig kan de Bibliotheek hierbij helpen. Via deze website vindt u allerlei tips en ideeën om te lezen in de zomervakantie: zomerlezen.

Ander nieuws

Maandagkrant

Afgelopen vrijdag is het nieuwe logo onthuld van onze school: IKC Valeo! Om 11:45 uur was het zover: ons nieuwe logo is onthuld. Op het schoolplein hebben we dit feestelijk gedaan. Binnenkort worden de nieuwe schoolborden opgehangen en kunt u ze bewonderen.

Maandagkrant

Deze week mogen de kinderen stemmen voor de naam van ons nieuw IKC! Bij een nieuw IKC hoort ook een nieuwe naam. Aanstaande donderdag is het zover! De kinderen mogen stemmen voor onze nieuwe schoolnaam. Wat zal het worden?

Schoolreisje

FunMania!