Maandagkrant

Agenda

12-14 juni Kamp groep 8a
14-16 juni Kamp groep 8b
14 juni Juffenverjaardag groep 1/2A en 1/2B
19 juni Schoolreis groepen 4 t/m 720 juni Muziekvoorstelling groep 4/5, 5 en 6
26 juni Leerlingenraad
27 juni Muziekvoorstelling groep 1/2A, 1/2B en groep 2/3
27 juni MR-vergadering
30 juni GGD Inloop
3 juli Studiedag – alle leerlingen vrij
5 juli Wenochtend
7 juli Rapport 2 groepen 1 t/m 7

Regel van de maand

Wij vinden iedereen hier op school even belangrijk.
We respecteren elkaar zoals we zijn.
We praten mét elkaar en niet over elkaar.
Iedereen mag een eigen mening hebben. 

Formatie

Deze week ontvangt u de formatie voor het schooljaar 2023-2024.
De groepsindeling voor de groepen 1-2 kunt u volgende week inzien bij directie en IB.

Schoolfruit

Deze week ontvangen de leerlingen het volgende schoolfruit:
Dinsdag – Watermeloen
Woensdag – Appel
Donderdag - Komkommer

Ouderbedankmoment

Wij willen u allen graag bedanken voor uw vrije tijd, uw energie, uw enthousiasme, uw inzet voor en vertrouwen in onze school.
U bent van harte welkom op 21 juni om 12:00 uur op het schoolplein. De schooldag is gewoon tot 12:15 uur.

Zomers weer

En toen ineens was het zomer.
Het is even wennen aan het warme weer. Om ervoor te zorgen dat de kleuters tijdens het buiten spelen verkoeling kunnen opzoeken is er een nieuwe partytent aangeschaft. Dit biedt de nodige schaduw. Vandaag hebben alle leerlingen op school een lekker koud ijsje gekregen.

Gymlessen woensdag en vrijdag

Aankomende woensdag en vrijdag wordt er buiten, op het schoolplein, gymles gegeven.
Meester Damian geeft deze week buiten gymles. Het wordt namelijk prachtig weer!
We adviseren u om uw kind die dag in te smeren met zonnebrandcrème en in sportieve kleding naar school te sturen.

Ander nieuws

Maandagkrant

Vorige week dinsdag zijn wij gestart met het schoolbrede project. Dit jaar is het thema ‘dieren’. Tijdens de opening zijn de leerlingen van groep 7 en 8 langs de klassen gegaan om in groepjes het spel ‘Wat ben ik’ te spelen. Op de kaartjes stonden natuurlijk allemaal dierennamen. Door vragen te stellen konden de kinderen erachter komen welk dier zijn waren. Er waren ‘gewone’ dieren zoals: een paard, een dolfijn en een hond. Maar er waren ook heel moeilijke kaartjes met namen van uitgestorven dinosauriërs. Het was een geslaagde opening en wij kijken er naar uit om tijdens de inloopavond te laten zien wat wij allemaal gedaan/gemaakt hebben. Meer informatie over de inloopavond ontvangt u in de volgende maandagkrant.

Maandagkrant

Afgelopen zondag is Sinterklaas met zijn stoomboot aangekomen in Haarlem. Zaterdag kwam Sint al aan in Gorinchem en gister voer hij met zijn stoomboot over het Spaarne richting het centrum van Haarlem. Vanavond, maandag 20 november, zal de school ook weer helemaal in de sfeer van Sint worden gebracht. Heeft u zin en tijd om te helpen? U kunt zich nog aanmelden via de agenda in Parro. Vele handen maken licht werk! Wij vieren het Sinterklaasfeest dit jaar gewoon op 5 december. Op die dag is er een continurooster, dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en om 14.00 uur uit zijn. Vergeet u deze dag geen lunchpakketje mee te geven? Wij kijken uit naar een gezellig Sinterklaasfeest.

Maandagkrant

Afgelopen dinsdag heeft onze geliefde juf Karen afscheid genomen van IKC Valeo. Samen met handpop Sjimmie is Karen langs alle klassen geweest om herinneren op te halen. Volgens de leerlingen heeft juf Karen nu eindelijk tijd om naar Mc Donalds, de bioscoop en Monkey Town te gaan. Na schooltijd was er een receptie voor ouders, (oud) collega’s, oud-leerlingen en andere genodigden. Aan het eind van de dag heeft het team van IKC Valeo met elkaar genoten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heeft (juf) Karen ons ook toegesproken met een bijzondere waardevolle speech en mocht zij genieten van een prachtige rap (geschreven door juf Pauline). Het was een prachtig afscheid.

Maandagkrant

Aanstaande vrijdag, 6 oktober, is de eerste themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 en gaat over het vergroten van de woordenschat van kinderen. Tijdens de themabijeenkomst zal Karen Berendsen van alles vertellen over hoe u thuis uw kind kunt stimuleren om meer taal te verwerven. Meer informatie over de bijeenkomst vindt u in het Parro bericht dat afgelopen vrijdag is gestuurd